NIA

Sedan årsskiftet 2012/13 erbjuder jag Nia-klasser i Sundsvall. Det är en rörelseform som kombinerar kampsport, dans och helande arter (läs mer längre ned). Vi rör oss barfota i sköna kläder

Tisdagar kl. 20:00-21:00 på Åkersviksskolan (danslokalen vid huvudentrén). Dropp in. Kostnad 140 kr/pass eller 1 200 kr/10 ggr OBS! Fri parkering på gården framför huvudentrén.
Höstterminsstart 5/9.  Du kan hoppa in och vara med när som helst i terminen.

Torsdagar kl. 17:15-18:15 på Urban yoga (infart vid Lidl på Södra kajen, Sundsvall). Betalning och bokning via Urban yoga.

VAD ÄR NIA?

Nia är en träningsform som bygger på sensorisk medvetenhet, dvs en kroppslig medvetenhet och närvaro. För att åstadkomma medvetenhet och närvaro genom träningen har Nia inspirerats av kampsportsformer, dans och terapeutiska kroppstekniker. Träningen utövas barfota till stimulerande musik och ger människor i alla former och storlekar en möjlighet att bli vältränade och förbättra sin hälsa.

Nia skapar en förutsättning att få kontakt och en förståelse för vår kropp och en inblick i hur kropp och sinne hör ihop. Nia hjälper dig att hitta och välja rörelseglädje under hela klassen, och kanske ännu viktigare, utanför klassen, i alla vardagsrörelser. Rörelseglädje är att hitta ett välbehag i alla rörelser, även i de mer dynamiska rörelserna. Nia har för länge sedan avlivat myten ” no pain, no gain

HUR FUNGEAR NIA?

Nia’s teknik är inspirerad av Tai Chi, Tae Kwon Do, Aikido, Jazzdans, Modern dans, Duncan dans, Yoga, Alexanderteknik och Feldenkraisteknik. I Varje klass utförs unika kombinationer av 52 rörelser kopplade till de största muskelgrupperna i kroppen: basen, bålen och de övre extremiteterna. Rörelserna anpassas alltid i tre intensitetsnivåer och därför kan alla vara med. Det spelar ingen roll om Du är helt otränad eller redan är aktiv och vältränad. Nia har någonting nytt för alla.

EN FUNKTIONELL & NATURLIG TRÄNING

Nia är en effektiv träningsform där du tränar hela kroppen, från topp till tå. Du dansar barfota, med rörelser som är naturliga för kroppen, till variationsrik och inspirerande musik. Nia ger kondition, rörlighet, smidighet och massor av energi, samtidigt som du förbättrar Din balans och hållning.

Nia är en omväxlande och effektiv träning som alla kan utöva, oavsett om Du är otränad eller i god form, eftersom rörelserna anpassas i tre intensitetsnivåer som tillgodoser individuella förutsättningar och behov. Rörelserna i Nia är enkla och naturliga, och utformade till att hjälpa din kropp att läka och förbli frisk och dynamisk, genom en unik kombination av 52 rörelser som stimulerar alla muskelgrupper och de största lederna i kroppen. I Nia förenas dansformer från väst med kampsport och yoga från öst. Balansen mellan teknisk precision och fritt flödande rörelser ger dig god fysik samtidigt som du stimulerar din egen personliga utveckling och ökar din livsglädje!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>