Framtidstro

Häromdagen planterade jag två äppelträd. Trädgårdsmästaren pratade om hur stora de kommer att bli – men med passusen att det kommer att ta tid – det kommer att ta år – men då.

Att plantera ett träd är en form av framtidstro för mig. En tanke på att jag kommer att vara med ett långt tag framöver. Att jag kommer att sköta det, vattna det och njuta frukten av det. Förvalta det i mitt liv och vidare in i andras.

Jag hade gått ett bra tag och tittat på platsen för planterandet. Tänkt att om någon plats skulle passa var det just den. Förberedde genom att låta fräsa bort stubbar och gräva bort rötter. Tillsätta ny jord och rensa bort ogräs. Ritade en skiss. En skiss med noggranna mått på både bredden och längden. Drömde om ett fint äppelträd med en rabatt av lammöron under och fina trampstenar fram till och runt trädet. Åkte till en inarbetad handelsträdgård. Visade min skiss. Luftade mina drömmar. Berättade om mina äppelpreferenser.

- Du får nog plats med två träd om du väljer de som har den här stammen, sa trädgårdsmästaren. Precis sådant som jag vill ha och söker när jag vänder mig till någon som kan. Och vips blev min dröm bättre än jag kunde drömma och i min bil fick inte bara ett, utan två träd åka med hem. Att sedan eftermiddagen bjöd härligt brittsommarväder gjorde inte saken sämre och efter några timmars övning i shorts, linne och stövlar stod de där så fint. Etapp 1 av äppelträdsrabatten klar. Återkommer framåt våren med nästa.

20120917-115045.jpg

En reaktion på “Framtidstro

  1. Pingback: Hösthälsning | adderat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>