Blåbärsstund

Vi fick en stund över igår innan middagen. Bytte om och gick en sväng upp i skogen. Plockade våra små hinkar fulla. Stora, fina blåbär. Skogen full. Oväntat så nära där så många bor.

Kom hem och gjorde en blåbärspaj och frös in resten i små lådor att plocka fram under vintern. Enklaste pajdegen gör du genom att smälta 100 g smör. Blanda ihop 2,5 dl mjöl, 0,5 tsk bakpulver och 2-3 msk socker. Rör ner blandningen i det smälta smöret. Tryck genast ut i en pajform och förgrädda i 10 min på 200 grader. Ta ut och fyll med ett par centimeter bär och avsluta med att strö över valfri mängd socker. In i ugnen ytterligare 20-30 min. Samma enkla pajdeg kan användas till matpajer – bara genom att utesluta sockret. Kan inte bli enklare!

20120906-081857.jpg

En reaktion på “Blåbärsstund

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>