Friskare höst

Har du börjat känna av att allt har satt igång efter sommaren? Lite snuvig? Ont i halsen?

Ett enkelt och väldoftande tips för att må lite bättre i höst är att använda eteriska oljor. Jag har en aromalampa tänd i köket på morgon och eftermiddag. Just nu fylld med vatten och några droppar eukalyptusolja. Läs nedan vad just den oljan har för egenskaper och hur den kan hjälpa.

Lavendel - lugnar och renar!

De oljor jag använder mest är följande:
• lavendel – verksam vid hosta, luftrörskatarr o bihålebesvär. Den är lugnande och kan användas för att komma till ro.
• myrten – slemlösande och inte lika uppiggande som eukalyptus. Perfekt med en droppe på kudden vid sänggående.
• eukalyptus – håller dig frisk i förkylningstider, lindrar hosta, piggar upp trötta barn och vuxna samt är slemlösande.
• kamomill (romersk kamomill) – febernedsättande (ta en droppe och smörja mellan tårna).
• tea tree – stimulerar immunförsvaret. Om du får ont i halsen kan du ta ett par droppar i ett glas vatten, gurgla och spotta ut.
• timjan linaloltyp – immunstimulerande, anti-inflammatorisk, slemlösande och mycket antiseptisk. Bra att använda vid hosta.
(ovanstående info är hämtad ur ”Aromaterapi – eteriska oljor för välbefinnande” skriven av Anna Salvesen och Finn Andersen)
För köp av dessa oljor kan jag varmt rekommendera Aromainstitutet i Gävle eller Aromacreative. De har även aromalampor, aromastenar och annat.

En aromalampa - finns många olika modeller.

2 reaktion på “Friskare höst

  1. Tack för din kommentar om min hemsida! Kul att du gillar den nya layouten! Trevlig läsning om oljorna, det var ett tag sedan jag faktiskt använde den där lilla lampan jag faktiskt har undangömd nånstans, kanske dags att ta fram den igen?

  2. Pingback: Hösthälsning | adderat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>