Plats

Jag vet att det här är en speciell plats på jorden för mig. Mina rötter går så djupt att jag har tillsynes varit omöjlig att rubba. Ett älskat barndomshem är en plats som alltid kommer att finnas i ens hjärta. Och det är viktigt att älska. Den plats som du bor på behöver älskas för att kunna älska dig tillbaka. Men innerlig kärlek har också en förmåga att hålla dig kvar och gör dig oförmögen att se att det kanske finns annat. Att kanske din stund just här är på väg att ta slut. Du har förvaltat klart och ska gå vidare.

Här finns nästan alla mina minnen. Genom flera decennier. Minnen som är starkt förknippade med platsen – men som också finns djupt nedbäddade i mig. Jag har växt upp här och även mina barn. De känner min kärlek och har utvecklat sin. Den går förvånansvärt djupt.

Jag har funderat på vad som gjorde att mina föräldrar valde just detta hus. När jag summerar de 40 år som gått kan jag på något sätt inte tänka att slump har något med det att göra. På något oförklarligt sätt valde huset oss och vi har älskat och tagit hand om det. Andra har tittat på det och tyckt att det har varit litet och trångt, men vi/jag har älskat det och med åren har det rent magiskt erbjudit mer och mer utrymme. Det är tryggt, varmt och inbjudande. Ett hus att älska och att älskas tillbaka av.

En reaktion på “Plats

  1. Fint. Och det nya huset kommer ge nya tider, nya kärlekar och nya minnen. Spännande med bok om att nå ut med det skrivna. Jag önskar att jag inte vore så lat med att läsa på engelska. Kanske får be en vän läsa och berätta ;-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>