Trädgårdsportal – enkelt och funktionellt

Har älskat min trädgårdsportal med härlig klematis ”Summer snow” klängande på den.

Ursprungsportalen i all sin prakt!

Ålder och hjälp från juldagsstorm tog dock knäcken på konstruktionen. Efter att ha rensat från torra växtdelar och avbruten konstruktion såg den ut så här.

En sorglig rest av den ursprungliga portalen.

Funderade på hur jag skulle göra och kom på att armeringsjärnsmatta skulle fungera. Fick en spillbit av en grövre armeringsjärnsmatta som var 5 m lång och ca 80 bred från en granne. Kapade den till drygt 40 cm bredd och efter ungefär 1,5 h var den nya portalen klar.

Redo för växtkraft! Lite kal nu, men stabil och precis vad jag ville ha!

Detaljbild - kapade "mattan" så den blev 3 rutor bred och fäste den i trädgårdsstolpar med stängselklamrar.

3 reaktion på “Trädgårdsportal – enkelt och funktionellt

  1. Det är bra med grannar. Denna portal ser stabil ut och den kommer att hålla flera år. Det blev jättefint och Summer Snow kommer att växa som bara den. Något att ta efter?

  2. Tack för inspirationen, önskar också en portal. Blev nu påmind om min Summer Snow, som också växte som bara den. Minns jag rätt så dog/försvann den förra vinter, kan vara sorken…? Så det bli till att ersätta med en ny. De vita blombladen lyste i höstmörkret, då den blommar sent.

  3. Pingback: Försommarbetraktelse | adderat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>