Alla barns blomma

Vill du göra skillnad för barn ta tillfället i akt att köpa Majblommor. Fr o m i tisdags och två veckor framöver har du möjlighet att ge ditt bidrag. Och när du har hunnit samla på dig blommor och kransar och inte riktigt vet vad du ska göra av dem kan du skapa en sådan här vacker majstång! En fin doppresent eller välkommentillvärldenpresent också. Som kan fyllas på varje år med en blomma och samtidigt göra gott för ett annat barn.

Majstång - till en dotter född 2002 (blomman i kransarna och mitt på stången samt med mammas årsblomma, 1970, till vänster och pappas, 1968, till höger)

5 reaktion på “Alla barns blomma

  1. Ja det var en fin idé, gillar att föräldrarnas blommor var med, fast det kan ju vara lite svårt kanske för en annan att få tag på :)
    Min mamma fick tag på ett stort parti majblommor (tror det var genom Lions eller någon annan liknande förening). De köpte runda frigolitringar och stack fast blommorna i och gjorde dörrkransar som de sedan sålde för föreningens räkning på någon marknad. Väldigt fina blev de!

    • Att använda frigolitringar var en fiffig idé. En sådan skulle kunna kläs med grönt band eller liknande och så kan den användas för att samla en majblomma per år. Min mormor var familjens majblommesamlare och min mamma fick ärva samlingen av henne. När jag var liten fick jag en bonad där en ny majblomma sattes fast varje år. Den ligger dock ihoprullad i ett skåp. Medan majstängerna står framme i majblommetid.

  2. Pingback: Blommor och band - Cecilia summerar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>