I dag – för mer lycka!

Efter tio måndagar med uppmaningar kommer här hela listan – utan kommentarer – för dig att printa ut och hänga upp eller lägga som ett bokmärke på mobilen. En terapilight för varje dag. En möjlighet till daglig eftertanke och annatgörande och varande.

Hela listan kommer om du klickar dig vidare….

I DAG

1. I dag skall jag vara lycklig. Det är sant vad Abraham Lincoln sade, att ”de flesta människor är ungefär så lyckliga som de föresätter sig att vara”. Lyckan kommer inifrån; den är inte något yttre ting.

2. I dag skall jag försöka rätta mig efter saker och ting som de är och inte försöka göra om allt efter min egen vilja. Jag skall ta min familj, mitt arbete och mitt öde som de gestaltar sig och rätta mig efter dem.

3. I dag skall jag sköta min kropp. Jag skall ge den motion, se till att den får vad den behöver, inte missbruka den eller försumma den, så att den kan bli en perfekt maskin till min disposition.

4. I dag skall jag försöka stärka mig andligen. Jag skall lära mig något som jag har nytta av. Jag skall inte vara en andlig dagdrivare. Jag skall läsa något som kräver ansträngning, eftertanke och koncentration.

5. I dag skall jag utföra tre olika slags själsliga övningar: Jag skall göra någon en tjänst utan att låta honom veta vem som gjort det. Och jag skall göra minst två saker mot min vilja, bara för övningens skull.

6. I dag skall jag göra mig angenäm. Jag skall se så bra ut jag kan, klä mig så klädsamt som möjligt, tala lågt, vara artig i mitt uppträdande, vara frikostig med beröm, överhuvudtaget inte kritisera eller se något fel hos någonting och inte försöka dirigera eller förbättra andra människor.

7. I dag skall jag bara leva igenom den här dagen och inte försöka brottas med hela mitt livsproblem på en gång. Jag kan under en dag göra saker och ting som det skulle vara hemskt att hålla på med hela mitt liv.

8. I dag skall jag göra upp ett program för min dag. Jag skall skriva upp vad jag tänker göra timme för timme. Jag kanske inte följer det slaviskt, men det är bra att ha. Det befriar mig från två plågor, jäkt och obeslutsamhet.

9. I dag skall jag ha en lugn halvtimme alldeles för mig själv för att ta igen mig. Under denna halvtimme skall jag ibland tänka på Gud för att få litet mer perspektiv på mitt liv.

10. I dag skall jag vara orädd. Framför allt skall jag inte vara rädd för lyckan, för att njuta av det som är vackert, för att älska och för att tro att de som jag älskar älskar mig.

Om vi vill utveckla en mental inställning som ger oss lugn och lycka, så lyder första regeln: Var glad i tanke och handling, så känner du dig glad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>