Februaribetraktelse

Vet inte var januari tog vägen. Snöiga halvkalla dagar har passerat och fortsätter in i februari. Men med februari kommer också ljuset. Något som jag varje år längtar efter och suger i mig likt en hungrig som inte fått mat på länge. I samma takt som det blir ljusare ställer jag undan ljuslyktor som inte längre tänds i samma omfattning.

Med sjuka barn hemma passade jag på att fira ny månad med att skruda om från vintermurrigt till vårskönt. När jag står på entrétrappen och skakar av allt vinterdamm från gardiner och kuddar kommer det över mig – att det är sista gången jag gör det här just här på den här trappen. Ett långsamt farväl till det som är och har varit, men samtidigt en nyfikenhet på flytten till en ny adress.

Så här såg det härliga kökshörnet ut i vinterskrud.

Vintervarmt soffhörn

Och så här blev det med mer vårlika färger.

Vårgrönt med värmande ullig kudde

Kände mig färdig med de svarta plastgardinerna också – så det fick bli mina favoriter med lime och citron på.

Vinterhörn med svart plastgardin

Vårhörn med lime/citrongardin

 

 

 

 

 

 

 

 

Textilierna i vardagsrumssoffan (alla kuddar samt sittplymåerna är lösa) fick sig en omgång med mattpiskan ute på trappen. De svarta fårskinnen i soffan byttes mot de vita som legat i kökssoffan och de svarta kuddarna mot ljusgröna, nytvättade.

Skottar gångar genom den lätta februarisnön. Stannar upp ibland och njuter av hur lugnt och stilla allt är. Gläds över att jag tog beslutet att flytta ett par stora tuvor med gräs så att jag från köksfönstret kan njuta av deras vajande strån då de sticker upp nästan 1,5 m över snön. Det är viktigt med blickfång. Både utanför huset med också inifrån. Något som du tycker om att se på och som gör dig glad.

Gräs - även något att njuta av på vintern!

7 reaktion på “Februaribetraktelse

  • Det är så himla skönt att få bejaka inpulser – att plötsligt få tid att göra – speciellt härligt att få göra vår!

 1. Härliga bilder! Med tanke på hur otroligt roligt jag tycker det är att se före- och efterbilder så skulle jag kanske försöka åstadkomma mer sånt i mitt eget liv! :-)

  • Tack! Du får gärna leverera en före- och en efterbild på hallen! Eller får jag bara komma och njuta av efter!

   • Efter kommer mycket senare i mitt liv än i ditt, men så småningom så :-) Och du är välkommen oavsett i vilken fas det är.
    Före och Efter var ju fö mkt närvarande i Tomas Sjödins Vinter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>