Lättsamt rent

Suckar du över tvätt som hopar sig – både otvättad och ren?

Har du funderat över vad du suckar över – och vad som skulle kunna göra att du suckade mindre- eller kanske inte alls?

Ta en titt in i din tvättstuga – ger den dig förutsättningar för att ta hand om både otvättad och ren tvätt som du/din familj producerar?

Det slår mig ofta att rummet – som kanske besöks och används varje dag – har så låg prioritet när det ska renoveras och fixas. Det hamnar ofta på undantag – funktionsmässigt både i hur det är utformat och i hur mycket plats det får.

Vill du sucka mindre och göra det mer lättsamt kommer här några enkla, men viktiga saker att ta med i planeringen:

  • Gör grundsnyggt och fräscht genom att måla/tapetsera väggarna. Även golvet kan behöva en omgång.
  • Har du plats för att hänga tvätt inomhus kan torktumlare/torkskåp rationaliseras bort – och för att snabbt få torr tvätt kan en avfuktare ställas i ett hörn i rummet. En avfuktare tar mindre plats, drar mindre energi och gör att dina kläder/textilier håller längre jämfört med att använda en torktumlare.
  • Gör plats för att vika tvätt. Kanske genom att lägga en arbetsbänk över tvättmaskinen och vidare bort längs en vägg – med underskåp eller korgstativ under – för tvättsortering (otvättad/ren). Kanske gör du plats här för lakan och handdukar.
  • Sätt hyllor ovanför där du förvarar tvättmedel, tvättpåsar, strykjärn och annat som du behöver nära för att det ska gå lätt och smidigt.
  • Om du sätter upp torklinor komplettera gärna denna lösning med ett räckesrör i metall – en perfekt lösning för att hänga lite tyngre tvätt på såsom mattor, jeans mm.
  • Häng strykbrädan på en krok på väggen. Lätt att plocka ner och hänga upp.
  • Sätt gärna korgar för smutstvätt direkt innanför dörren – så går det lätt att lägga på rätt plats – och utan lock (annars är det lätt att det hamnar utanför…eller ovanpå….).
  • Och som extra energihöjare kan du addera en radio (eller sonos), några växter, en tavla eller en lampa – något som gör det som ska göras lite lättare.

Kanske blir tvättrummet ditt nästa projekt – det är helt klart värt några färre suckar.

20131112-123202.jpg20121210-090137.jpg20120903-093119.jpg

En härligt 50-tals stor tvättstuga med tvättmaskin! En fröjd för tvättande!

En härligt 50-tals stor tvättstuga med tvättmaskin! En fröjd för tvättande!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>