No food waste #NoFoodWaste

Såg en chockerande dokumentärfilm om hur mycket mat som slängs. Tänk dig att du köper fyra kassar med mat och slänger en av dem – bara så där.

Det fick mig att tänka. Hur kan jag göra för att slippa slänga? Hur kan jag vara med respektfull mot det som produceras och som jag faktiskt köper och bär hem?

Till att börja med handlar det om att ha koll på vad som köps. Att ha en plan för det och inte köpa mer än du behöver, vilket blir billigare i längden då du slipper ha skåp fulla av produkter som du i slutänden kanske måste slänga för de hinner bli för gamla.

En annan sak är kunskap – kunskap om att mat inte förstörs i samma stund som hållbarhetsdatumet på förpackningen går ut. Att lukta och smaka för att bedöma om det går att äta. Det handlar också om kunskap och idérikedom när det gäller att göra något av det som finns hemma. Små burkar med slattar av lite av varje, rester efter middagar och annat.

Kanske kan du inspirera mig och andra genom att dela med dig av det du gör för att slippa slänga. Jag ska göra det – och tagga det med #NoFoodWaste

Bröd och flingor - gjorda av sådant som finns hemma.

Bröd och flingor – gjorda av sådant som finns hemma.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>