Tankar som mappar i

Du som varit på någon av mina föreläsningar vet att jag brinner för att göra enkelt, bekvämt och funktionellt samt att göra något av det som redan finns och som du kanske redan har.

Med detta i tankarna värmer det att läsa artikeln med en intervju med Frida som står bakom bloggen Trendenser. I artikeln lyfter hon tankar som att ”Handla för livet istället för stunden” och ”Jag handlar med livet som tidshorisont”. Intressanta funderingar i det konsumtionssamhälle vi lever i och där vi ständigt matas med att vi måste shoppa oss ur alla ekonomiska kriser. Fredrik Lindström tar också upp frågan kring detta i sitt Vinter i P1 där han pratar om vår tro på tillväxt – likt en religion. En religion som kanske har gjort sitt.

Kanske är det här året då vi väljer att göra på ett annat sätt. Väljer att ta hand om, förvalta och göra annat med vår tid och våra pengar än att handla nytt och slänga gammalt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>