Positiv rabarberlösning

Fick en stor kasse fylld med nyskördade rabarber igår. Sköljde av dem, skar dem i lagom stora bitar och fördelade största delen av dem i påsar – med lagom mängd för paj eller kräm. Svängde snabbt ihop en kräm medan jag skar upp det sista. Enkelt – bara koka upp 4 dl vatten och 1 dl socker. Stoppa ner 700 g rabarber i bitar. Koka mjuka. Blanda 2,5 msk potatismjöl i kallt vatten och häll i smal stråle ner i krämen – under omrörning – och låt bara koka upp. Häll över i en skål och strö över socker.

Medan krämen njöts till mellanmål idag gjorde jag en paj av en del av det redan uppskurna som jag lagt i kylen. Upptäckte att jag endast hade smör till en 1/2 paj – så sagt och gjort – det blev en sådan. En positiv rabarberlösning. Istället för att helt låta bli.

En positiv rabarberlösning är också att skörda rabarber medan de finns. Skölj och skär i bitar. Med 700 g i varje påse har du en perfekt mängd för paj och kräm senare i sommar eller under resten av året.

20140603-153833.jpg

2 reaktion på “Positiv rabarberlösning

  1. Hej Signe

    Om du behöver/vill ha mer rabarber kan du gärna få komma och hämta i Lubban. Här växer de som ogräs, men är så vackra och ståtliga att de får växa tills någon vill ha.

    Kramar från mig

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>