Köksexperiment

Det är lätt att snöa in på samma maträtter – maträtter som snurrar dag efter dag – vecka efter vecka. Ibland dyker det upp något nytt, men av bekvämlighet är det lätt att falla tillbaka i det man alltid har gjort.

Åt lunch hos en vän för ett par månader sedan. En lunch som kom att handla om medvetenhet när det gäller mat. En medvetenhet om hur olika mat påverkar min kropp och hur jag kan få kroppen att må och fungera bättre enbart genom att göra lite andra val.

Val som ligger i tiden då det handlar om att äta mer grönt – en kunskap jag gärna vill få mer av – och göra mer av. Och som underlättas av tillgång till lättlagade recept med ingredienser som finns i den affären jag brukar handla i. Ingredienser som även kan lagras så att det går att spontanlaga när andan faller på.

Läser nu omväxlande ”Ekolådans recept”, ”Rutiga kokboken” (som i en upplaga från tidigt 90-tal har ett avsnitt med vitalmat) och ”Maten är min medicin”. Och blir inspirerad att experimentera och utforska tidigare outforskat och osmakat. Så intressant med nya smakkombinationer. Så spännande att göra på ett annat sätt. Eller vad säger du om pajdeg gjord på quinoa? Onekligen utanför boxen. Och otroligt gott!

20140218-094118.jpg

2 reaktion på “Köksexperiment

  1. Eller pajdeg av rött ris… Lagade blomkålspajen ur ”Maten är min medicin” igår,
    hittills min favorit ur boken, supergod!

    • Funderar på att göra din favorit imorgon! Allt inköpt och klart för det. Äldsta dottern knorrar dock över att behöva äta så mycket nyttigt ;-) Men jag fick henne att förstå att en mamma måste få experimentera lite i köket – annars blir det alldeles för tråkigt! Och när det blir gott är det en verklig bonus!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>