Tacksam

Många gånger tar vi för givet. Allt vi har. Alla möjligheter som erbjuds. All komfort som bara finns där. Varje dag. När som helst.

Kanske skulle vi må bättre av att stanna upp oftare – och känna tacksamhet över att vi har något som inte är självklart för alla.

Just nu känner jag mig extra tacksam över att jag har ett varmt hem. Att jag har en kropp som mår bra och som ger mig möjlighet att röra mig som jag vill, när jag vill och hur jag vill. Att jag har tid över att bara vara.

Tacksam över att tvättmaskinen fungerar och att jag har kläder att tvätta. Tacksam över att kylskåp, frys och skafferi är fyllda av mat och att jag varje dag kan ge mig och min familj det vi behöver. Tacksam över att jag inte har något att oroa mig för.

20140116-151800.jpg

2 reaktion på “Tacksam

 1. Visst är det så.

  De första åren då vi bodde i vårt hus med fyra småbarn, så eldade vi för kråkorna så att säga, eftersom vi inte hade någon panna med ackumulatortank som höll värmen. När vi sen bytte panna och fick värme och varmvatten hela dygnet, så var jag så otroligt tacksam och än idag kan jag komma på mig själv över att vara så tacksam över att vi har värme i huset.

  Likaså hade vi inte diskmaskin de första åren, snacka om att det kändes som en gudagåva när vi kopplade in den.

  Vardagssaker som jag absolut kan komma på mig själv om att uppskatta lite nu och då, eftersom jag fortfarande minns hur det var utan dom.

  Kram Victoria

  • Just värmen inomhus är jag också extra tacksam över. I mitt första hus skötte jag oljepannan exemplariskt för att den skulle fungera – men samtidigt var oljan dyr så jag drog inte igång den förrän sent på hösten – så det var lite kallt inne. Hörde direkt när jag kom in i huset om allt inte var som det skulle. Så skönt när jag fick bergvärme istället. Har det nu också och det är härligt varmt.

   Och både disk- och tvättmaskin märker man hur mycket man saknar när de inte fungerar. Är tacksam varje gång jag har tvättat klart och allt har fungerat. Diskmaskinen ska jag ägna lite extra tacksamhet åt ;-) Det är lätt att bli för vardagsgnällig över att alltid behöva plocka i och ur – man jag skulle inte vilja vara utan den.
   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>