Istället för dopp i grytan

Tittar in i kylskåpet och hittar en plastlåda med spadet från skinkan – och som aldrig kom att bli något dopp i grytan. Hittar också en förpackning med färsk grönkål. Hade bara använt en bråkdel till julaftonssalladen – kvar var hur mycket som helst.

Kokar grönkålsbladen i lättsaltat vatten i ca 15 minuter. Häller bort vattnet och finfördelar grönkålen med en stavmixer. Värmer under tiden skinkspadet (ca 5 dl), lägger i grönkålen och tömmer i 3 dl grädde. Är skinkspadet väldigt salt så byt ut en del av spadet mot vatten.

Servera grönkålssoppan med ägghalvor.

20131227-150933.jpg

En reaktion på “Istället för dopp i grytan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>