Julig matlitteratur

I mitt receptboksamling finns ett fåtal utvalda böcker – böcker som jag ständigt återkommer till. Böcker som så här i juletider lovar runt och håller precis allt och lite till.

Boken på bilden nedan fick jag av en god vän för länge sedan. En bok som är lika vacker att bara sitta och titta i som helt fantastisk att ta recept ur. En bok som inte bara innehåller recept utan också berättelser om gamla traditioner och beskrivningar på hur du kan göra fina dekorationer. Allt skrivet med en varm, inbjudande känsla och med foton som lyfter allt ytterligare.

På bänken bredvid mig vilar en nygjord Janssons frestelse – ett recept som jag gjort många gånger. Och så fantastiskt god varje gång. I frysen finns fortfarande saffransbullar som också gjorts utifrån nedanstående bok. Försvinnande goda!

Har du någon bok som du tar fram år efter år? Om inte – sök redan på denna och du har den för livet.

20131223-112535.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>