Ljus i mörkret

När november är som allra mörkast behöver jag ljus – och hänger upp adventsstjärnor och ställer fram adventsstakar – minst en vecka före första advent. Precis då de behövs som allra mest.

Det ljusslingsprydda granriset i zinkbaljorna utomhus har lyst upp höstmörkret ända sedan i oktober. Och då fick vi också klart med belysning av en av våra stora granar på husets baksida – en del av tomten som annars låg i kompakt mörker.

Att vara tidig har även andra uppsidor än att just ge ljus i mörkret. Det ger tid över till annat. Att bara kura skymning inomhus eller att ha tid för ett besök. Och att du inte heller behöver följa konventionen att behålla allt juligt till mitten av januari – utan kan plocka bort det när du känner för det. Och där och då kanske också börja skönja att det har vänt – om än att det går långsamt.

20131126-084304.jpg

En reaktion på “Ljus i mörkret

  1. November och december är två härliga månader, för då får man flöda med ljus både inne och ute. Därtill får vi ta lite extra D-vitaminer
    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>