Kikärter och katrinplommon

Det är kallt ute med snö som sakta faller till marken. Skönt att stå i köksvärmen och titta ut. På köksbänken ligger en hög med nybakade frallor. Frallor som jag tippat i lite av varje som fanns i skåpen. Kom på att jag även kunde ta kikärter.

Gjorde det enkelt. Tog en liten tetra med kikärter. Sköljde dem. Hällde över dem i en tillbringare och fyllde på med lite vatten. Körde dem till en slät smet med stavmixern. Fyllde på med vatten så att jag fick ihop en liter degvätska.

Kikärter gör att brödet får en lite sötaktig smak och att brödet blir naturligt proteinrikt – vilket i sin tur gör att det mättar bättre och längre.

Medan degen jäste passade jag på att göra musli – blandade havregryn, rågflingor, hackad sötmandel, linfrön och cocosflingor i en långpanna. Hällde över en blandning av rapsolja, vatten och honung. Rörde runt. Rostade allt i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. Rörde om några gånger under tiden. När muslin svalnat något blandade jag i hackade ekologiska katrinplommon. En enkel och god musli.

Njuter av köksvärmen. Snön fortsätter att falla.

20131017-173119.jpg

2 reaktion på “Kikärter och katrinplommon

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>