Hemsytt nytt istället för plast

Efter att för vilken gång i ordning det nu är har fått försöka samla ihop krocketspelet i den trasiga originalpåsen i plast tog jag den frustrerade knutna näven ur fickan och rotade i min tyglåda.

En dryg timme senare – med smarta designtips av mellandottern – var så en tygpåse fixad. Med plats för klubbor, träpinnar och träklot i själva påsen och med designtipset – en utanpåficka för metallbågarna. Dessutom med ett rejält handtag för transport och förvaring. Och för dig som undrar. Självklart har den trasiga plastoriginalpåsen källsorterats.

20131015-090622.jpg

4 reaktion på “Hemsytt nytt istället för plast

 1. Smart! :-)
  Och exakt sådär gör jag emellanåt också, när jag retat mig på något fodral eller saknar förvaring till något, då rotar jag i lådan med tygresten och syr ihop något!
  Och det blir ju så himla mycket roligare och gladare att se sin hemsydda förvaring än en trasig sprucken omöjlig plastpåse…

  • Roligt att höra att det finns fler! Har fortfarande kvar och använder en tygpåse jag sydde för 20 år sedan till bomullsplastditon – skulle egentligen ha läst till ngn ekonomitenta, men det blev en påse istället ;-) Och så har det fortsatt…

 2. Ja mitt bästa exempel är nog från när jag gick på gymnasiet, och tävlade i utförsåkning.
  Mitt i stressen när jag höll på att packa för att åka iväg på läger eller till någon tävling eller vad det var, så blev jag så otroligt less på mina filar (som man använder för att slipa stålkanterna på slalomskidorna med) som låg och drällde löst, så då satte jag mig och sydde ett fodral till dem!
  Mamma skällde på mig för att jag satte mig och SYDDE mitt i all stress, men när jag var klar och visade användningsområdet så tystnade de :-)
  Och fodralet har jag kvar än i dag! Supersuveränt! :-)

  • Ha, ha!
   Har flera exempel på hemsytt här på bloggen. Allt från presentpapperförvaring till skidfodral. Och det lär bli fler. Tror att de bästa idéerna kommer ur frustration – det händer något med kreativiteten där i känslan ;-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>