Med en känsla av ease

I och med rörelseformen Nia har jag blivit mer medveten i och om min egen kropp. En intressant upptäckt att göra när jag nått halvvägs genom livet – en upptäckt som jag kommer att ha nytta av resten av livet – en upptäckt som jag vill att även andra ska få möjligheten att göra.

En av de Nia-klasser jag håller har fokus på dynamic ease. Där dynamic är känslan i din kropp då du håller på att lära dig något – exempelvis att cykla eller köra bil. Du måste spänna dig och anstränga dig för att göra rätt. Ease däremot är känslan när du kan – utan att gör den skull köra i diket. En känsla av avslappning.

Med en medvetenhet i och om sin kropp är det intressant att ta med sig Nia i vardagslivet. Kom på mig själv häromdagen att jag skyndade. Hade en tid att passa. Spände mig och gick så snabbt jag kunde. Dagen efter gick jag samma sträcka. Hade samma tid till mitt förfogande. Men valde medvetet att ta mig fram med en känsla av ease. Och gick sträckan på kortare tid än när jag skyndade mig. En intressant iakttagelse. En erfarenhet att ta med mig.

20130829-112923.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>