Små hus

De sista veckorna har trädgården varit full av fåglar jag aldrig tidigare har sett. Så spännande att sitta och slå i fågelböcker och försöka lista ut vilka gästerna som pickar runt fågelbordet är.

I morse dök en gammal bekant upp – Svartvit flugsnappare. Han satt och sjöng så enträget utanför sovrumsfönstret att jag hämtade hammare och spik och stoppade fötterna i ett par träskor och traskade upp i vår skogslika trädgård och spikade upp de tre fågelholkarna som legat i garaget sedan i höstas. Kan hända att det är lite sent. Men nu sitter de i alla fall uppe. Redo för inflyttning. Och jag har strukit ytterligare en punkt på listan.

20130506-103618.jpg

5 reaktion på “Små hus

  1. Underbart, härligt. Har Du hängt någon fågelholk på någon gren? Det är tur att ni äger träden själv annars måste man fråga ägaren om det är OK att spika i träden.Har ni någon fågelholk över?Jag skulle behöva en att hänga på en gren. Jag hade hoppas på Svartvita Flugsnapparen men den har ej synts till.
    Kram

    • Nej, jag har inte hängt på gren och jag har ingen fågelholk över. Hörde igår att Svartvit puttar ut andra ur holkar och flyttar in själv – så du kanske får hoppas ett tag till.

  2. Det låter bra.Då finns det en chans om en sådan holk till nästa år eller till hösten? Vi skall göra ren holkarna i höst och då skulle vi kunna hänga upp nytt boende. Fåglarna vill ha rena holkar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>