Köksonyttigheter

Står och diskar en köksgrej. En ”nyttopryl” som jag egentligen inte begriper nyttan med. En sak som egentligen aldrig hade behövts. Att den dessutom är nästintill odiskbar gör den inte bättre.

Funderar på andra saker som har fyllt skåp och lådor i köket genom åren. Hur många har inte haft lattevisp, silikonformar, futuristiskt utformade vispar och vitlökspressar, överdesignade volymmått och rivjärn samt plastlådor i alla former – och givetvis – alla med olika lock. Saker som inte håller vad de lovar och till slut förpassas in i köksskåpsmörkret.

I köket gillar jag prövat och funktionellt. Älskar mitt traditionellt utformade rivjärn, mitt rostfria litermått och rostfria bunkar som använts i generationer. Outslitligt. Lättdiskat. Superfunktionellt. Liksom mina metallbakformar, min secondhandfyndade mouli julienne och vackert snidade trägrötslev.

Behöver du rensa ditt kök från onyttigheter? Kanske dags att ge trotjänarna lite mer plats och uppskattning!

20130416-103017.jpg

2 reaktion på “Köksonyttigheter

  1. Jag håller med att man har samlat på sig grejer som aldrig används eller möjligen används när den är nyinköpt. Vispa grädde är nog ändå bäst att göra i glas- eller porslins-skål om man använder handvisp. Rostfri bunke är ju inte bra för det blir ju utfällning i grädden om jag inte missminner mig.

    • Har inte tänkt på det där med grädde och rostfritt. Har nog vispat utan att ha märkt något – om det nu är så. Vispar mest grädde i en beprövad plastbunke med vispskydd. Den har också hängt med ett tag – och fungerar fortfarande väldigt bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>