Att ta vara på: filmjölk

Jag vet inte hur det är med dina frukostvanor, men mina är i alla fall konstanta, långa tider åt gången.

I brytpunkten mellan byten av frukostvanor kan det ibland behövas ta vara på. För min del har det blivit över ett par liter filmjölk då hela familjen styrde över till havregrynsgröt från ena dagen till den andra.

Letade runt på nätet och hittade detta recept på filmjölksbröd. Som tur var fanns nästan allt i mitt skafferi så jag kunde svänga ihop det två limporna direkt när andan föll på. Oftast en förutsättning för att det över huvudtaget ska bli av. Detta recept är även perfekt för dig som inte orkar, eller inte tycker att du hinner, vänta på degar som ska jäsa. Bara blanda ihop och häll ner i smorda formar. Och låta stå i ugnen i 1,5 h för att bli klara. En stund som du hinner att göra annat på.

Att det också är hur gott som helst gör ju inte saken sämre. Och det gick bra att baka trots att jag inte hade solrosfrön och hasselnötter. Kan vara bra att veta om andan faller på och just detta saknas.

20130218-081338.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>