Att tänka på: termos

Hade du en uppväxt med saft i urdiskade, återanvända sirapsflaskor? Eller kanske varm choklad i ömtåliga, krossbara termosar?

Dagens ryggsäckar packas med okrossbara termosar i alla storlekar. Att den är okrossbar känns så självklar att den egentligen inte är någon faktor. Men en sak som är det är användarvänligheten. Funktionaliteten. Det finns fabrikanter som har tänkt för långt i att göra det å ena sidan enkelt att hälla ur – men å andra sidan nästan helt omöjligt att få rent. Kanske inte en faktor om du endast kommer att förvara varmt vatten i din termos.

I vår familj fylls ofta termosarna med varm choklad. Och jag vet hur svårt det kan vara att få rent en multifunktionell hällkork – för att inte säga – nästan omöjligt. Så mitt råd när du ska välja termos är att välja en som är lättdiskad. Allra helst en som i alla delar går att diska i maskin. Välj en med en enkel vridkork – som den vänstra termosen på bilden nedan. Välj bort svårdiskade – som den högra.

20130121-090248.jpg

En reaktion på “Att tänka på: termos

  1. Pingback: Present med funktion | adderat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>