Att tänka på: mosaik

Få saker ser så inbjudande ut som kartorna med mosaik. Flera färger, olika färgskiftningar på samma ark och en mängd olika material.

Rent estetiskt kan jag inte avråda dig från att använda mosaik över köksbänken eller i badrummet. I alla fall inte initialt. För det är tilltalande. Ger en lite lyxig känsla. Och tillför kanske exakt det till den platsen som du längtat och frågat efter.

Rent funktionellt skulle jag aldrig sätta mosaik på en vägg som jag behöver rengöra regelbundet. Jaha, och hur tänker jag nu? Jo. Tänk själv hur lätt det är att rengöra en slät yta. Tänk nu istället att rengöra en yta med en mängd sträva skarvar/fogar. Fogar som kommer att missfärgas över tid. Fogar som kommer att slita på disktrasor och annat som du använder för att försöka få rent – i köket vid spisen och diskhon samt i badrummet i duschen. Fogar som kommer att ge dig merjobb som du aldrig hade kunnat föreställa dig innan.

20130114-140913.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>