Ekorrkalender

Många gånger räcker det att bara titta ut genom fönstret för att få se intressanta saker.

Påmindes precis om förra helgens frukosthändelse då jag åter igen ser ut genom fönstret och ser ekorrarna kalasa vid fågelbordet. En hängande upp och ned ätande direkt ur fågelmataren. En sittande nedanför och tuggande på det som ramlat ner i snön.

Efter det rejäla snöfallet vi fick förra helgen fick vi dock oss ett gott skratt då vi såg ekorren dyka upp som gubben i lådan ur snön. Han dök ner, hämtade ett solrosfrö och satte sig upp och tuggade i sig det. Varje gång han dök försvann han – för att snart dyka tuggandes upp igen. Som en oväntad lucköppning – som upprepade sig om och om igen. Och det var oväntat svårt att sluta titta också. Svårt att fånga på kort var det också – men nedan finns ett.

20121207-103456.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>