Energi att göra det jag vill

Jag sållar stundtals ganska skoningslöst. Vad jag vill göra, vilka jag vill jobba med och vad jag ska engagera mig i. Jag känner mer och mer när jag någon gång går emot mig själv och gör saker som jag inte vill.  Min omgivning känner av det – och hjälper mig att välja rätt de gånger jag inte själv har förmågan.

 Jag börjar bli alltmer medveten om min egen energi – medveten om vad, vilket och vem som ger och tar – medveten om vad det gör med mig – medveten så att jag medvetet väljer.

Jag är rädd om min energi – jag vill ha energi att göra vissa saker – att vara nära min familj – att följa min dröm – att ta hand om mina vänner. Annat försöker jag att välja bort – både för min och andras skull. Vid en första anblick kan det verka egoistiskt – för mig är det ärligt och generöst. Jag vet min egen begränsning och jag vill inte gå in i något med minimalt med energi – det är varken rätt mot mig eller någon annan. Det jag vill lägga min kraft på ska vara något som jag från mitt hjärta kan ge och få energi .

Med åren blir jag allt bättre på att sålla – att verkligen känna efter vad som är sant för mig – hur engagerad jag är beredd att vara. Jag säger nej, men samtidigt ja till något annat, och där och då gör jag andra – dock inte mig själv – besvikna. Men den besvikelsen blir inte långvarig för runt hörnet hittar de den som de egentligen sökte, så mitt nej till dem blev ett stort ja i slutändan.

Är du medveten om din energi? Känner du att du har kraft till det du vill eller sprinklar din energi okontrollerat? Du kanske inte kan avveckla allt här och nu, men du kan välja från och med idag . Är det du ombeds göra värd din energi eller finns det något annat som du hellre skulle vilja göra. Det är du som är ansvarig för din energi – förvalta den väl och du kommer att känna att den räcker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>