Glasklart ugnsfast

Har du ugnsfasta formar i rätt storlekar och former?

Mina allra bästa ugnsfasta formar är i glas och ärvda eller köpta second hand. De rektangulära är perfekta i formen. Lagom höga och två ryms bredvid varandra i ugnen. Formarna är lättare än dito i keramik. De är lätta att göra rena och outslitliga. Kan staplas i varandra och gör därför också förvarandet av dem enklare.

Den runda formen med lock kan användas med det eller utan. Perfekt både för ugn och micro. Helt klart ett alternativ till liknande i plast om du vill använda annat i micron.

Tycker du om att göra gratänger och lasagne är mitt råd att leta formar med högre kanter. Annars är de med låg kant perfekt att steka kycklingdelar i eller göra en smulpaj i. Och den runda har jag bland annat använt i micron för att koka risgrynsgröt och i ugn med makaronilåda.

20121119-110055.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>