Inte ensam

Jag känner mig iakttagen. Förstår det inte riktigt för att jag är hemma ensam. Men när jag sakta vänder på huvudet förstår jag varför.

Sänker mig försiktigt ner på knä och kryper nära fönstret. Tittar på hur de rör sig. Hur de tuggar i sig. Försöker se vad som faller dem på läppen. Konstaterar att det inte är rosenhallonsnåren – som jag verkligen vill bli av med. Men smultronblad verkar de tycka om. De rör sig makligt. Två generationer. Den ena lite mer uppmärksam. Den andra sorglöst tuggande – tryggt övervakad. Så med ens händer något. Öron spetsas. De vädrar. Och så är de borta.

20121022-112459.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>