Nia -workshop i Gävle 3 juni

SOMMAR RITUAL

Starta din sommar med två timmars glädjeboost och en skönt avkopplande mindfulness, kom och sätt intentionen inför sommarmånaderna tillsammans med Angela D’Orazio (lic. Nia Brown belt, Gävle och Sthlm) och mig (lic. Nia Brown belt, Sundsvall), som delar på 105 minuters njutbar niadans till skön världsmusik.

Hjärtligt välkomna alla, nia movers och nybörjare, ingen erfarenhet är nödvändig.
Datum & Tid: Lördag 3 juni, kl.12.30-14.30
Plats: Korpen Gävle Sporthuset, Bergsgatan 41, Gävle.
Pris: Early Bird 300 kr senast inbetalat den 27 maj, sedan och på plats 325 kr.
Anmälan och betalning direkt till Korpen på http://korpengavle.se/ – anmälan kan göras fr o m 12e april.

För info & frågor om workshopen: Angela 0708-775483 el mail niastockholm@gmail.com

Skärmavbild 2017-04-08 kl. 23.12.13

Ett litet leende

Ett litet leende – från en kropp som förmedlar att den hittat något den tycker om. Ett subtilt bevis på att vad vi gör med kroppen även når längre. Och att när vi tillåter rörelser och litar på kroppen kan vi växa – även mentalt.

Som instruktör är jag oftast i miljöer och med människor som aktivt valt att komma. Att få möjligheten – och förmånen – att bli inbjuden att inspirera till rörelser i en grupp som inte valt det själva är ett tillfälle att överraska – och bli överraskad. Och varje gång blir jag förundrad och nyfiken – på de som står framför mig. Vad de har för drömmar, vad de funderar över, vad de tycker om hos sig själva och andra – vad de är stolta över – och vad de tror att de kan – och kan bli – och vara.

Jag bjuder in – enkelt och prestigelöst – tillåtande och med glimten i ögat. Anything goes. Alla i rummet rör sig som ett – fast var och en på sitt sätt – och som allra mest när fokuset gör att de stundtals glömmer bort allt runt om – stunder som jag vill göra långa – för att de ska få sin stund av acceptans och glädje – och känsla av att allt är möjligt – att de kan – oavsett vad de själva eller någon annan sagt eller trott.

Under en timme rör vi oss – på alla plan, i alla riktningar, vi balanserar, vi startar och stoppar, ändrar hastighet, vi spänner muskler och slappnar av, vi sträcker oss långt ut och rör oss på golvet. Vi rör oss i takt – och andas.

Den som dagligen har hand om gruppen förundras över hur de rör sig, att de rör sig, att de är nyfikna, att de blir nyfikna – och att de längtar efter mer. Jag som fått en liten stund med dem rörs av hur de rör sig och deras berättelser efteråt vad det har gett dem – glädjen, värk som klingat av, känslan av smidighet och rörelsemöjlighet. Och så det där lilla leendet…..

Härlig Nia-känsla! Ett sätt att genom rörelse få tillgång till känslor och låta dem röra sig genom kroppen. Bild från nianow.com

Härlig Nia-känsla! Ett sätt att genom rörelse få tillgång till känslor och låta dem röra sig genom kroppen. Bild från nianow.com