Sensommarhälsning

Augustimörkret sänker sig över minnena av en sommar fylld av ljumma bad och solvarma dagar. Huttrar till när temperaturen sjunker, drar på mig en kofta och tänder några ljus.

I trädgårdarna dignar fruktträd och bärbuskar av moget och plockbart. Redo att tas tillvara. Klara att njutas och förädlas. Fick en påringning från en vän. Bär fanns att plocka i hans trädgård. Plockade – och kom hem med flera liter repade röda vinbär – perfekt att ta fram senare – och göra smoothies, kakor eller förgylla havregrynsgröten med.

Har du trädgården full – men saknar energi eller intresse att ta tillvara – bjud in andra att göra det eller plocka och skänk bort – exempelvis till förskolor och skolor eller äldreboenden. Har du äpplen kan det vara en idé att kolla upp om det finns någon som kan göra must av dem. I Sundsvall kan du göra det här. Ett mycket bättre sätt att ta tillvara än att bara låta dem trilla ner på marken och gå till spillo.

Hör många säga att det inte har blivit mycket gjort i sommar. Något som jag tror kommer att kännas välsignat skönt ganska långt in på hösten – då vi kanske fått en vila vi inte varit vana vid – och som vi så väl behövt.

Frågan är hur du kan göra för att förvalta vilan. Hur kan du göra resten av året mer vilsamt? Vad skulle underlätta för dig? Vad skulle ge dig mer energi?

För några är svaret bättre ordning. Genom att få det går det åt mindre energi i vardagen – du ägnar mindre tid åt att leta och irritera dig – dina saker håller längre – du får helt enkelt ett större livsutrymme – ur flera vinklar.

Andra kanske behöver tanka ny energi genom rörelse. Med rörelser som bygger och är långsiktigt hållbara. Med rörelser som gör dig skönt avstressad. Och som ger dig ett rörligare liv – inifrån och ut och utifrån och in.

Längtar du efter ett kök som gör vardagen lätt, där det känns inspirerande att laga mat och baka samt är så trivsamt att du inte vill vara någon annanstans? Det är inte längre bort än en konsultation. Kräver inte någon ombyggnation. Kan vara ditt på bara några timmar.

Och för dig som behöver rörelse drar höstterminen med Nia igång i danslokalen på Åkersviks skolan tisdagen den 2/9 kl. 18:45. Droppa in i sköna kläder och barfota för en timme av rörelser som passar dig. Med inspiration från kampsport, dans och yoga. Rörelser som jobbar vidare i dig och med dig.

Behöver du helhetsinspiration kan du redan nu boka in onsdagen den 24/9 kl. 18-21 för inspirationskväll på Affären. En kväll att längta till med temat ”Längtans liv”. Mer information kommer till veckan!

Sensommarglädje!

Sensommarglädje!

En mer funktionell garderob

20140820-220256.jpg

Spinner vidare på föregående inlägg och fortsätter att skapa bättre funktion i redan existerande lösningar.

Utgångsläge: En 50 cm bred Pax-garderob – med tre hyllor upptill och fyra lådor nedtill (som inte syns i bild). Den övre delen av garderoben har kompletterats med en utdragbar korg i metall samt en utdragbar förvaring i klarplast för småsaker.

Önskeläge: Enkel förvaring av hjälmar som gör det lätt att komma åt – inte bara den som ligger ytterst. Mer lättåtkomlig förvaring högst upp i garderoben. Förvaring för småsaker i lådorna.

Lösning: Kompletterade garderoben med ytterligare en utdragbar korg – placerade den längst ner i den öppna delen av garderoben (där hjälmarna tidigare var instoppade). Ändrade samtidigt höjden på övrig inredning och placerade en transparent låda med lock (serien SAMLA på IKEA) på den översta hyllan för att få ett enkelt utnyttjande av detta utrymme. Kompletterade garderobslådorna (som inte syns på bild) med förvaringlådor i tyg (varierande storlekar i serien SKUBB).

Genom att göra dessa enkla lösningar är det nu enkelt att ta fram och lägga tillbaka hjälmar – utan att behöva flytta på något. I den transparenta lådan förvaras nu väskor (som inte används så ofta, men är bra att ha nära uti fall att) – samlade på ett ställe. Och SKUBB-förvaringarna i lådorna har gjort att småsaker inte skramlar runt. Och det tog bara några minuter att fixa till!

20140820-220329.jpg