Nia – hållbart & långsiktigt

Nia har förändrat mitt liv på flera sätt. Efter att i åratal ha längtat efter något som rör mig på annat sätt än allt jag tidigare provat så hittade jag av en slump Nia. Jag hoppstartade min Nia-resa genom att gå det första steget i Nia:s utbildningsserie, Nia White Belt – och jag skulle ljuga om jag sa att det var kärlek vid första ögonkastet. Med antaganden om den och det jag var hade det inte blivit något mellan Nia och mig – om jag inte givit min kropp en chans att berätta något för mig som mitt intellekt inte skulle klarat av. När mitt intellekt förstod – då visste jag att det var just det här jag längtat och letat efter.

Nia är en practise som kommer att hålla mig aktiv och hållbar – både kroppsligt och mentalt – genom hela livet. Nia är passion. Nia är inspiration. Nia är kreativitet. Nia är glädje. Nia är disciplin. Nia är nyfikenhet. Nia är en upptäcksfärd i mig själv. Nia är lek. Nia är kraft, styrka, grace, flexibilitet, stabilitet, rörlighet och smidighet – allt i ett.

Nia har givit mig min livs form – både kroppsligt och mentalt. Nia har givit mig ett sätt att vörda den och det som är jag – genom att röra alla aspekter av mig på ett sätt som stärker, bygger, läker och vårdar – långsiktigt och hållbart. Nia har inte bara förändrat min kropp, utan också min relation med min kropp. Och det spiller vidare på andra delar av mitt liv – och hjälper mig att njuta och växa som människa och bli mer levande och närvarande i mitt liv.28417786_2090564201179890_1873306867_o

Nia-jul & nyårslöfte

Den här hösten har gått otroligt snabbt – vecka har lagts efter vecka – och vi har rört oss genom höststormar och härligt snöfall. Ikväll gör vi höstens sista Nia-pass. Ett pass där vi bjuder in värme och en paus från julstress.

Har också glädjen att berätta att vi fortsätter till våren – samma plats – samma dag och tid – välkommen på tisdagar kl. 20 – vårstart 16/1.

20131126-084304.jpg

Nia -workshop i Gävle 3 juni

SOMMAR RITUAL

Starta din sommar med två timmars glädjeboost och en skönt avkopplande mindfulness, kom och sätt intentionen inför sommarmånaderna tillsammans med Angela D’Orazio (lic. Nia Brown belt, Gävle och Sthlm) och mig (lic. Nia Brown belt, Sundsvall), som delar på 105 minuters njutbar niadans till skön världsmusik.

Hjärtligt välkomna alla, nia movers och nybörjare, ingen erfarenhet är nödvändig.
Datum & Tid: Lördag 3 juni, kl.12.30-14.30
Plats: Korpen Gävle Sporthuset, Bergsgatan 41, Gävle.
Pris: Early Bird 300 kr senast inbetalat den 27 maj, sedan och på plats 325 kr.
Anmälan och betalning direkt till Korpen på http://korpengavle.se/ – anmälan kan göras fr o m 12e april.

För info & frågor om workshopen: Angela 0708-775483 el mail niastockholm@gmail.com

Skärmavbild 2017-04-08 kl. 23.12.13

Ett litet leende

Ett litet leende – från en kropp som förmedlar att den hittat något den tycker om. Ett subtilt bevis på att vad vi gör med kroppen även når längre. Och att när vi tillåter rörelser och litar på kroppen kan vi växa – även mentalt.

Som instruktör är jag oftast i miljöer och med människor som aktivt valt att komma. Att få möjligheten – och förmånen – att bli inbjuden att inspirera till rörelser i en grupp som inte valt det själva är ett tillfälle att överraska – och bli överraskad. Och varje gång blir jag förundrad och nyfiken – på de som står framför mig. Vad de har för drömmar, vad de funderar över, vad de tycker om hos sig själva och andra – vad de är stolta över – och vad de tror att de kan – och kan bli – och vara.

Jag bjuder in – enkelt och prestigelöst – tillåtande och med glimten i ögat. Anything goes. Alla i rummet rör sig som ett – fast var och en på sitt sätt – och som allra mest när fokuset gör att de stundtals glömmer bort allt runt om – stunder som jag vill göra långa – för att de ska få sin stund av acceptans och glädje – och känsla av att allt är möjligt – att de kan – oavsett vad de själva eller någon annan sagt eller trott.

Under en timme rör vi oss – på alla plan, i alla riktningar, vi balanserar, vi startar och stoppar, ändrar hastighet, vi spänner muskler och slappnar av, vi sträcker oss långt ut och rör oss på golvet. Vi rör oss i takt – och andas.

Den som dagligen har hand om gruppen förundras över hur de rör sig, att de rör sig, att de är nyfikna, att de blir nyfikna – och att de längtar efter mer. Jag som fått en liten stund med dem rörs av hur de rör sig och deras berättelser efteråt vad det har gett dem – glädjen, värk som klingat av, känslan av smidighet och rörelsemöjlighet. Och så det där lilla leendet…..

Härlig Nia-känsla! Ett sätt att genom rörelse få tillgång till känslor och låta dem röra sig genom kroppen. Bild från nianow.com

Härlig Nia-känsla! Ett sätt att genom rörelse få tillgång till känslor och låta dem röra sig genom kroppen. Bild från nianow.com

Glad Påsk

Några snöflingor dalar sakta mot marken – där blåsipporna redan hunnit blomma i två veckor. Påskhelgen står för dörren – och Nia-passen tar påsklov.

Varmt välkomna tillbaka tisdagen den 25/4 på Åkersvik och torsdagen den 27/4 på Urban Yoga. Önskar dig en skön och fridfull påskhelg och vecka!

Ett gäng härliga fantasifulla påskkycklingar!

Ett gäng härliga fantasifulla påskkycklingar!

Nia – workshop

Lördagen den 8/4 kl. 09-12 erbjuds ett unikt tillfälle att introduceras till Nia – både för dig som provat innan och för dig som är helt ny.

Ett perfekt tillfälle för dig som behöver ny energi, känner att du fastnat och önskar att kreativiteten ska börja flöda eller känner att du saknar något – men vet inte vad. Också ett tillfälle för dig som kanske alltid rör dig på samma sätt – på en träningscykel, i ett löpspår, lyfter vikter – alltid höger/vänster eller upp/ner. Här ger Nia dig möjlighet att röra dig på andra sätt – och i kombination med bara fötter inbjuder det dig att stärka din kropp – från fötterna och hela vägen upp.

Morgonen inleds med en introduktion till de vanligaste stegen och rörelserna i Nia. Intentionen är att få en djupare upplevelse av Nia. Genom att röra dig genom alla rörelser och få en förnimmelse av hur de känns kan den fysiska styrkan, balansen och rörligheten förbättras – och du blir mer avslappnad och lugn – mer i kroppen än i huvudet – och kan därigenom komma lättare i kontakt med dig själv och vara i nuet.

Under den andra delen av förmiddagen tar vi med den första delen in i ett Nia-pass. Där du – på din egen kropps villkor – rör dig på det sätt som känns skönt för just dig.

Välkommen du också – det finns platser kvar! Anmäl här. Scrolla ner till Introduktion i Nia.

Närvaro - här och nu. Bild från nianow.com

Närvaro – här och nu. Bild från nianow.com

 

Nia – januari/februari

Ikväll är du välkommen på januari månads tredje Nia-pass. Ingen föranmälan behövs – bara kom och droppa in en stund före kl. 20. I danslokalen på Åkersviksskolan, Sundsvall.

Passar på att informera om att nästa Nia-pass dröjer till den 14/2 – då passen den 31/1 samt 7/2 är inställda pga resa.

Floorplay - en del av Nia. Bild från nianow.com

Floorplay – en del av Nia. Bild från nianow.com

Nia-start 2017

Ljuset har börjat återvända – och det är dags att köra igång med Nia igen. Välkommen varje tisdag kl. 20 i danslokalen på Åkersviksskolan i Sundsvall. Ingen föranmälan behövs – bara kom! Välkomna!

Härlig Nia-känsla! Ett sätt att genom rörelse få tillgång till känslor och låta dem röra sig genom kroppen. Bild från nianow.com

Härlig Nia-känsla! Ett sätt att genom rörelse få tillgång till känslor och låta dem röra sig genom kroppen. Bild från nianow.com